2017/2018

04.01.2018 kl. 20:27

 

Jag är tillbaka i Vasa. När jag vaknade på morgonen kände jag ångest över att återvända hit. Jag vill vara med T, mina vänner och närmare min familj. Den här vardagen i Vasa ger min mycket som jag kommer att ha nytta av, men det känns inte hälsosamt att bara avverka dag efter dag och vänta på nästa träffa med mitt riktiga liv. 

Så står det i min dagbok för prick ett år sedan.

Jag kommer ihåg att det var värst att åka upp norrut efter en längre tid i Åbo eller Sibbo. Det kändes så kvävande och ensamt. Efter några dagar kändes det lättare igen. Jag glömmer numera ofta bort att jag bodde hela förra studieåret i Vasa. Det känns som en hel livstid sen.

Året i Vasa var givande, och jag ångrar verkligen inte att jag flyttade dit. Men lättnaden var onekligen enorm när jag äntligen fick packa ner mina saker och åka tillbaka till Åbo. Och att flytta in i en fantastisk lägenhet med Tuomas gjorde inte saken sämre precis. 

Efter många flyttar och många år på vift, blev resten av 2017 en tid för mig att landa. Vara på ett ställe och njuta av det. Packa upp alla lådor med porslin i stället för att spara en del i källaren inför nästa flytt. Det behövde jag.

Jag börjar mitt 2018 på en trygg plats. Med det sagt tror jag inte att året kommer bli en lugn segling. Jag kämpar fortfarande med mina demoner, framtidsångest etc. Men jag ska försöka hålla dem på avstånd så de inte förhindrar mig från att uppnå mitt mål för i år.

Mitt mål för 2018 är att skriva klart min gradu och ta min magisterexamen. Det är mitt mål, men som sagt är jag ödmjukt medveten om att livet kan bjuda på överraskningar, och då är det så. Men jag hoppas verkligen.

Sen kan jag börjar fundera på nästa skede av mitt liv.

 

 

Lina Frisk
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Lycka till!
Basse13.02.18 kl. 13:52
Tack!!
04.03.18 11:40