november.

28.11.2017 kl. 20:40

 

 

 

 

Egentligen hade jag inte noterat att det redan var november. Jag försökte bli en obrydd människa som inte påverkas av väder. Men plötsligt somnade jag framför varje serie jag försökte se, och såg ringarna bli allt mörkare och mörkare under ögonen. Det måste vara vitaminbrist, intalade jag mig.

Jag tar en d-vitamintablett, tänder ljus och lyssnar på Whitney Houston en söndag och skäms för att det nästan var för mysigt. 

Jag köper eukalyptyskvistar och ställer dem i olika vaser runtom i lägenheten. För så brukar Therese Lindgren göra. Och hennes youtube-videon kräver inte lika mycket som ett avsnitt The Wire. 

Jag brer färdigt rågbrödssmörgåsen kvällen innan och packar omsorgsfullt mozzarellasalladen i en vit ikea-lunchbox. Jag plockar fram kläder på en stol. Allt för att kunna snooza en extra gång och långsamt gå till jobbet med en ljudbok i öronen och pigg basker på huvudet.

Jag glömmer att svara på meddelanden och längtar efter lördagar utan program, trots att det inte finns lediga dagar då man har en halvfärdig gradu.

För hur jag än försöker och försöker så tar november mig. Varje år. Tur att det bara är två dagar kvar.

 

Lina Frisk
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Jaa! Du är tillbaka
julgästen04.12.17 kl. 09:55