hej hösten.

 

Jag möts av otaliga spamkommentarer, ett halvfärdigt inlägg om Flow och en stadssommar. Något i mig saknar det här rummet medan en annan del har behövt avstånd.  

Jag står inför en ny vardag vars rutiner inte är självklara ännu. Att balansera studier och jobb är en klurig ekvation, trots att jag borde vara en mästare på just ekvationer med fem år av nationalekonomistudier i bagaget. Men det tar sig.

Publicerad igår kl. 20:39

mina nya kattbästisar.

 

Inom ett år har vår familj mist två katter. De har båda varit gamlar och levt ett fint liv, men det har känts otroligt tomt och konstigt att inte mötas av en katt på trappan när jag kommit hem till mina föräldrar. I tjugo år har vi haft katter i vår familj, och det känns tomt utan djur i hemmet.

För några dagar sen flyttade två bebisar hem till mina föräldrar. De heter Doris och Neko och är så söta så mitt hjärta nästan brister. De busar otroligt mycket, men behöver också mycket vila. De är ju trots allt ännu bebisar. De vill gärna också ha sällskap om nätterna och spinner när man pajar dem trots att de ännu är lite blyga. 

Det kändes ledsamt att lämna dem för att åka tillbaka till Åbo. Men som tur förser min familj mig med regelbundna bilder och videor på familjens minstingar. 

<3<3<3<3<3<3 Katter är det bästa<3<3<3<3<3<3<3<3

 

 

Publicerad 06.08.2017 kl. 22:06

en skjorta från ett annat liv.

 

 

Långt nere i garderoben hittade en skjorta jag köpte när jag bodde i Groningen. Tänkt att det snart är tre år sedan. Det känns som om jag just stod med sju lager kläder på Schiphol och log vänligt medan flygplatspersonalen vägde min resväska. Samtidigt som det känns som ett helt annat liv. Jag är inte samma människa längre. Men visst tittar jag tillbaka med längtan ibland.  

Jag måst åka en sväng till Nederländerna i höst.

 

p.s. är det någon som vet varför min blogg är full av spamkommentarer?

Publicerad 24.07.2017 kl. 20:57

min sommar.

Trots att största delen av den här sommaren kretsar kring jobb, hinner jag mellan varven fira sommar också. Dessvärre har jag nästan slutat ta bilder just nu. Jag vet inte riktigt varför. Synd att inte kunna titta tillbaka senare. Här är några bilder jag i alla fall tagit under den senaste månaden.

 

Jag hann lyckligtvis åka till holmen en gång till i sommar. 

En ledig dag besökte jag en koloniträdgård för att fly staden en stund. En trevlig dam gav mig rabarber så jag kunde koka rabarberkräm.

Jag åkte ett dygn till Helsingfors trots att jag var dödstrött. Men jag måste få se mina tjejs.

Jag har lyckats återuppliva min pelargon som jag länge trodde hade dött.

Köpte en silverklänning en händelselös eftermiddag. När eller om jag kommer använda den, vet jag ännu inte. Men jag var just då i behov av lite glamour i mitt liv.

 

Publicerad 20.07.2017 kl. 21:19

söndag.

 

Jag  har jobbat hela veckoslutet så veckodagarna känns råddiga. Det känns som söndag men ändå inte alls. Jag är så trött så jag inte får sömn. Funderar på att stryka bort rynkan från mina byxor. Kanske läsa en bok Men jag har sett och skrivit så många ord idag så jag känner mig mätt på bokstäver. Jag känner mig duktig och som en bluff om vartannat. Jag förbereder min lunchlåda, blandar mina chaifrön med havremjölk, och lägger mig raklång i soffan igen. Det är åtta timmar och trettiofem minuter tills väckarklockan ringer igen.

 

Publicerad 02.07.2017 kl. 22:55

midsommaren.

Någon sommar ska jag spendera hela sommaren här.

Publicerad 29.06.2017 kl. 19:20

tidigt veckoslut.

Så här såg jag ut på tisdag precis innan jag gick iväg för ett kvällsskift på redaktionen. Jag uppskattar att få sova ut på morgonen, men samtidigt känns det som om hela dagen försvunner när man går hem i i kvällssolen sent på kvällen. Samtidigt är variationen bra för att inte hamna i det monotona ekorrhjulet.

Just nu är jag lite sorgsen över att jag kommer att jobba precis hela sommaren. Det känns som om hela sommaren går förlorad och allt jag längtat efter hela året bara försvinner utan att jag hunnit ta del av det. Blir så ledsen när jag tänker på det. 

Jag tror det är riktigt bra att jag har ett tidigare veckoslut än vanligt den här veckan. Kanske jag hinner glömma mitt sommarvemod de kommande två dagarna. 

 

Publicerad 29.06.2017 kl. 00:22

inflyttningsfest.

Den här bloggen har tydligen växlat till sommartakt. Vi tittar tillbaka två veckor då vår lägenhet fylldes av bekanta ansikten en varm junikväll. I taket hängde ballonger och i köket serverade vi pizza, rabarberpaj och en lömsk bål, som sig bör på en hemmafest.

När lägenheten blev så varm så solfjädrarna åkte fram, flyttade vi festen till Puolalaparken och var tacksamma över att vi råkat pricka in en av de få riktigt varma junikvällarna. Efter parkhänget styrde vi stegen vidare till Dynamo och ett svettigt dansgolv.

 

Publicerad 26.06.2017 kl. 22:00

tisdag.

 

Dagens kris: I dag har finska regeringen krisat istället för jag. Skönt med omväxling. 

Dagens beroende: Rågknappar med sweet chili smak.

Dagens serie: Girls sista säsong. Min budget har inte tillåtit HBO på en tid så är sist av alla att se sista säsongen.

 

Publicerad 13.06.2017 kl. 22:18

mordormåndag.

 

  

 

Den här måndagen kan inte bli mer måndag än den varit. Motgång efter motgång. Jag kämpar otroligt mycket med skam och otillräcklighetskänslor just nu. Jag är så rädd för andras åsikter och törstar efter bekräftelse. Att dessutom addera motgångar bortom min kontroll gör mig helt lamslagen. Jag hamnade bokstavligen i diket i dag. Otroligt förnedrande.

Jag hade mått bra av att titta ut över horisonten en dag till.

Imorgon är en ny dag eller något.

Publicerad 12.06.2017 kl. 19:44

 

 

 

Lina. 24.

 

Åbo.

 

Studerar nationalekonomi och journalistik.

 

Gillar knäckebröd, hip hop, katter och feminism.

 

 

min instagram.

min twitter.

följ mig på bloglovin.

min gamla blogg.